lichtstadarchitecten_sporthalbredius_02

Muiden, 15 januari 2021. Voor de gemeente Gooise Meren heeft onze projectmanager Bert Vossebelt het aanbestedingstraject begeleid voor de bouw van een circulaire sporthal in Muiden.

Het betreft hier een niet-openbare procedure met de mogelijkheid tot onderhandeling. CiCom & Copier heeft de contracten opgesteld voor zowel de aanbesteding als voor de bouw van de sporthal waarbij middels een bouwteamovereenkomst het ontwerp wordt uitgewerkt binnen het taakstellende budget van € 5 mio. In de bouwteamfase is Bert de voorzitter van het bouwteam namens de gemeente Gooise Meren.

Het bijzondere aan dit gebouw is dat de sporthal op de verdieping wordt gebouwd en op de begane grond de kleedkamers voor hockey en voetbal komen inclusief een horecagelegenheid. De sporthal bestaat uit één grote zaal die in 3 aparte zalen kan worden opgedeeld.

De sporthal wordt zo circulair mogelijk gebouwd. Het gebouw wordt volledig energie neutraal gebouwd. Daarnaast worden de toe te passen materialen zoveel mogelijk demontabel gemaakt zodat bij einde levensduur van het gebouw, de bouwmaterialen gedemonteerd kunnen worden en opnieuw toepasbaar zijn voor andere doeleinden. Ook worden er geen kitten en lijmen toegepast in het gebouw. Zo zal de betonvloer in de kleedkamers, gangen en horeca worden afgewerkt met een plantaardige olie en komen er geen tegels. De buitenwanden worden deels gemaakt van hout en deels van 100% circulaire wandelementen.

Rots Bouw uit Aalten heeft het beste ontwerp, samen met Lichtstad Architecten, ingediend waarin ook de hoogste circulariteitscore is gehaald. Rendemint heeft voor dit contract de circulaire eisen opgesteld en Odin Wenting Bouwadvies heeft de sporttechnische Know-how aangeleverd.

De sporthal moet midden 2022 opgeleverd worden.