Cicom & Copier blijven erkend leerbedrijf

Investeren in toekomstig personeel

Ede, 22 maart 2019. Al flink wat jaren prijkt het logo van erkend leerbedrijf aan de gevel van ons kantoor. Voorheen was daar onder andere de erkenning van Fundeon tegenwoordig staat de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) in het beeldmerk.

Cicom & Copier constateren dat het steeds moeilijker is om aan goed personeel te komen. Dat is niet een trend van de laatste jaren maar speelt al veel langer. De crisis heeft een en ander alleen wat langer verborgen gehouden. Om toch aan goed personeel te komen dragen wij ons steentje bij in de opleiding. Soms door gastlessen, soms door stages en soms door het faciliteren van studiemogelijkheden.

Gastlessen
Met regelmaat geven we gastlessen op het Koning Willem 1 college, de HAN of op Larenstein. College-uren over bijvoorbeeld ‘projectmatig werken, ‘integraal beheer van de buitenruimte’, ‘afkoppelen’, of op verzoek van de docent over elk ander onderwerp binnen ons mooie werkveld. Een enkele keer geven we ook een lezing op een beurs of vakgerelateerde dagen als bijvoorbeeld de netwerkdagen van het IKN.

Stageplaatsen
Vrijwel continu is er wel een stagiaire werkzaam op ons kantoor. Dit kunnen studenten van het HBO of het MBO zijn. De stagiaires worden begeleid door een stagebegeleider die de leerdoelen van de student volgt en er voor zorgt dat zoveel mogelijk van deze leerdoelen tijdens de stage worden behaald. 

Een bijzondere stage is het examineren in het 4e jaar van het MBO. De student moeten op dat moment voldoen aan 25 criteria waarvan er 13 bij het stagebedrijf moeten worden behaald. Over het voldoen aan de eisen en het aanbieden van de criteria is er nauw contact tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Zo is er op 20 maart 2019 een eerste bijeenkomst tussen bedrijven en KW1 geweest waarbij een eerste aanzet is gegeven tot een meer uniforme beoordeling. 

Alle erkende leerbedrijven en dus ook Cicom & Copier zijn te vinden en te benaderen via www.stagemarkt.nl

Faciliteren studiemogelijkheden
Het is onmogelijk om op school alle zaken te kunnen zien en ervaren die in het werkveld voor gaan zullen komen.
Cicom & Copier hebben op het gebied van water afkoppelen en decentrale zuiveringen altijd een voorbeeld willen zijn en al flink wat jaren een permanente beursopstelling onder het kantoor in Ede gehad om bezoekers te kunnen laten zien welke producten er in deze markt zijn en hoe deze functioneren. Deze ‘beurs’ is uitgegroeid tot een stichting van de deelnemende partijen. Recent is besloten de beurs onder te brengen op de praktijkschool in Harderwijk zodat studenten hier nog meer gebruik van kunnen maken. Op 10 April 2019 is de opening van deze INFRACAMPUS en is iedereen welkom. Er worden op deze dag ook weer heel interessante lezingen gegeven. Informatie en aanmelden kunt u via www.iknl.eu