Cicom & Copier blijven de stichting IKN ondersteunen

Succesvolle start IKN op de Infracampus te Harderwijk

Harderwijk, 15 februari 2019. Als oprichter heeft Copier bijna een decennialang onderdak geboden aan de stichting IKN, het Innovatie en Kenniscentrum Nederland voor watervraagstukken.  Jaren zijn wij ook gastheer geweest tijdens de vele IKN netwerkdagen.  Met de fusie van Cicom & Copier in augustus van dit jaar hebben we de ruimte op de onderste verdieping van ons pand in Ede hard nodig. Daarbij komt dat ook de stichting flink is gegroeid.  Steeds meer bedrijven zien de voordelen van dit concept en laten in een permanent bezoekbare stand de allernieuwste producten zien die kunnen bijdragen in oplossingen voor watervraagstukken. Daarom is besloten de stichting onder te brengen bij de INFRACAMPUS in Harderwijk. 

Deze locatie biedt nog meer voordelen voor het IKN. Vele, vooral jongeren, talenten uit de bouw- en infrawereld komen hier om in theorie en praktijk te leren over allerhande toepassingen.  Deze generatie moet zich ook gaan voorbereiden op de watervraagstukken van de toekomst. We hebben als Waterland een naam hoog te houden en het is belangrijk dat ook in de toekomst voldoende enthousiasme aanwezig is om op mondiale schaal voorop te blijven lopen. 

Op 13 december was er een eerste start, met een IKN-netwerkdag, op de nieuwe locatie. Flink wat bedrijven hadden de stand al volledig ingericht maar evenveel bedrijven zaten in de ‘einde jaar drukte’ en moesten volstaan met een tijdelijke inrichting. Dit was niet erg want op deze wijze kon goed worden ‘geoefend’.  Verbeterpunten als de looproute van bezoekers vanuit de parkeerplaatsen, de akoestiek in de zaal, de verwarming, en het bewegwijzeren van de toiletten werden nu makkelijk getackeld terwijl andere zaken als de catering en de logistiek al prima in orde waren.

Zoals gebruikelijk zijn er diverse lezingen geweest.  Er werden gedurfde uitspraken gedaan over ‘het bergen van de bui van de toekomst’ waarbij in de vorm van het bergen door particulieren en het ‘terug leveren’ aan het regenwatersysteem een vergelijk met de recente ontwikkelingen in de stroomleverantie werd gemaakt.  Ook werd er door experts gesproken over de ’boom van de toekomst’ , een boom die zelfs kan groeien daar waar geen ruimte voor wortels is maar wel de belangrijke ‘groene bijdrage’ aan de klimaatadaptie kan leveren.

Op 10 april 2019 zal de officiële opening van de infracampus in Harderwijk gaan plaatsvinden.  Dan is er dus ook weer een IKN netwerkdag.  Cicom & Copier blijft het IKN steunen en is op de infracampus aanwezig met een permanente stand waarin we onze meest recente oplossingen voor watervraagstukken kunnen laten zien en op netwerkdagen over kunnen vertellen.